
Wanneer je als zzp'er aan de slag gaat voor een opdrachtgever, dan heb je een Overeenkomst van Opdracht nodig. Hoe zorg je ervoor dat deze DBA-proof is?
In de loop van de jaren hebben we bij Inhuurkaart veel geleerd over de inhuurmarkt. Onze kennis en ervaringen delen we graag met jou in deze kennisbank.
Wanneer je als zzp'er aan de slag gaat voor een opdrachtgever, dan heb je een Overeenkomst van Opdracht nodig. Hoe zorg je ervoor dat deze DBA-proof is?
Wanneer je als zzp'er aan de slag gaat voor een opdrachtgever, dan heb je een Overeenkomst van Opdracht nodig. Hoe zorg je ervoor dat deze DBA-proof is?
Wanneer je een opdracht op payroll basis gaat uitvoeren, dan krijg je te maken met de inlenersbeloning. Wat is dat en welke invloed heeft dat?
Wat houd je nou eigenlijk over wanneer je een opdracht gaat uitvoeren via een payroller? In dit blog geven we een voorbeeld.
Is payrollen voor jou interessant? In dit blog beschrijven we de voordelen en nadelen van payrollen.
Er zijn veel partijen die een payroll constructie aanbieden. Waar moet je rekening mee houden bij het maken van je keuze?
Steeds meer freelancers kiezen om een opdracht uit te voeren op payroll-basis. Wat is payrolling? En waar moet je rekening mee houden?
'Deze opdracht is niet bestemd voor zzp'ers'. Wat zijn alternatieven om toch deze opdracht uit te voeren?
Mooie opdracht op een Dynamisch Aankoopsysteem gezien? Je kunt enkel reageren nadat je bent toegelaten. De Transparante Broker kan je helpen!
Binnen de inhuurmarkt zijn ook Managed Service Providers actief. Wat is hun rol, en wat moet je er als freelancer over weten?
Bemiddelingsbureaus zoeken geschikte kandidaten voor opdrachten afkomstig van een Dynamisch Aankoopsysteem of Preferred Supplier, en veel freelancers zijn via zo'n bureau aan het werk. Wat zijn de voor- en nadelen?
Als freelancer geniet je van je vrijheid en heb je een goed uurtarief. Toch vinden sommige interne collega's je een "ordinaire zakkenvuller". Hoe ga je om met die kritiek?
Als freelancer stuur je aan het eind van de maand je factuur aan je intermediair. Maar wat moet je nou doen op het moment dat de intermediair je factuur niet betaalt?
Freelancers worden soms benaderd met een vaag functieprofiel en zonder naam van een opdrachtgever. Wellicht een Maverick Buying constructie. Wat is dat, en wat zijn de consequenties?
Stel, je ziet in je zoektocht een interessante opdracht. Je wilt reageren en gaat gelijk je cv sturen. Niet doen!
Ken je het vinkje '"Ik verklaar dat ik exclusief beschikbaar ben voor deze opdracht"? Wat houdt die exclusiviteit in en wat kun je doen?
In januari en september starten veel nieuwe freelancers. Maar weet je wel waar je aan begint? In dit blog lees je 10 dingen over de inhuurmarkt die je nergens anders leest!
Als freelancer stroom je het liefste vanuit de ene opdracht door in de andere opdracht. Maar wanneer begint je zoektocht naar een nieuwe freelance opdracht?
Als freelancer wordt je regelmatig gebeld door intermediairs met leuke opdrachten. Maar ze willen niet altijd de naam van de eindklant noemen. Wat kun je doen?
Loopt jouw inhuur via een intermediair? Er is een groot verschil tussen een Preferred Supplier en een bemiddelaar. In dit blog gaan we daarop in.
Soms komt het voor dat freelancers twee keer reageren op dezelfde opdracht! Dit moet je echt voorkomen! Waarom eigenlijk?
Ben je afgewezen voor een opdracht? De terugkoppeling kan soms erg waardevolle informatie bevatten. In dit blog leggen we dat uit!
Als freelancer moet je vaak akkoord gaan met de voorwaarden van de intermediair, zelfs al bij het doen van een aanbieding. 2 clausules waar je als freelancer nooit akkoord mee moet gaan!
Wanneer je als freelancer een interessante opdracht hebt gezien, dan wil je natuurlijk direct weten of je kans maakt. Zo maxialiseer je je kansen op het scoren van die ene opdracht!
De meeste ZZP'ers komen via hun netwerk aan opdrachten. Veel opdrachten die je ziet op inhuurmarktplaatsen of bij brokers, zijn dus al informeel gegund. Maar hoe herken je die?
Er zijn veel bronnen voor freelancers om je opdrachten vandaan te halen, zoals Dynamisch Aankoopsystemen. Maar wat is een Dynamisch Aankoopsysteem, en is het zinvol?
Freelancers krijgen vaak hun opdrachten via hun netwerk. Maar hoe ziet dit netwerk er uit, en hoe bouw je het op?
Job boards zijn een belangrijke ingang voor freelancers die op zoek zijn naar een nieuwe opdracht. Hoe kun je deze job boards optimaal gebruiken om een nieuwe opdracht te scoren?
De meeste raamovereenkomsten worden gescoord door brokers en consultancy bedrijven. Kun je als freelancer ook via zo'n consultancy bedrijf aan een opdracht komen? En wat zijn daar eventueel de voordelen van?
Tenderned en gunningsinformatie van marktplaatsen zijn bronnen die je kunt gebruiken om je uurtarief te bepalen. In dit blog leg ik aan je uit hoe dit werkt.
Inhurende organisaties maken hoge kosten voor externe inhuur. Een vermelding op Inhuurkaart kan helpen deze kosten te verlagen!
De meeste inhurende organisaties maken gebruik van Preferred Suppliers voor selectie van kandidaten en contractafhandeling. Soms heb je de vrije keus om een Preferred Supplier te kiezen. Hoe kies je de juiste Preferred Supplier?
Sommige freelancers worden ingehuurd via een kickback constructie. Hoe zit dat in elkaar, en wat zijn de voor- en nadelen van deze constructie?
Als freelancer kun je je aansluiten bij een coöperatie: een soort samenwerkingsverband van freelancers. Maar is dat zinvol? En welke vragen moet je je stellen voordat je lid wordt?
Er zijn veel websites waar freelancers op opdrachten kunnen reageren. Voor sommige van deze sites moet je betalen. Is dat het geld waard?
Veel freelancers worden door allerlei bureaus gebeld met leuke opdrachten. Maar heb je nou met een Preferred Supplier of een bemiddelaar te maken? Met deze 4 vragen kom je er snel achter!
Als freelancer heb je er alle belang bij om de inhuurketen zo kort mogelijk te houden. Maar wat is die inhuurketen eigenlijk, en wat zijn 4 redenen om dat te doen?
Ben je als freelancer op zoek naar nieuwe eindklanten (opdrachtgevers)? Inhuurkaart kan je helpen! In dit blog leggen we uit hoe!
Hoe bescherm je je als freelancer tegen de gevolgen van een economische crisis, bijv. als gevolg van het coronavirus?
Inhuurkaart: onafhankelijke, onbevooroordeelde, unieke, volledige 'reisgids' met een idealistisch karakter voor alle freelancers. Hoe zit dat?
Als je reageert op een opdracht, dan hoop je uitgenodigd te worden voor het intakegesprek. Wat kun je in dat gesprek verwachten? En hoe bereid je jezelf voor?
Wanneer je reageert op een opdracht, moet je vaak ook een motivatie schrijven. Wat is daarbij belangrijk, en welke onderdelen moeten er in terug komen? In dit blog leggen we het uit.
CV's voor freelance opdrachten zijn net wat anders dan CV's voor een vaste baan. Waar moet je op letten? In dit blog gaan we daar op in en geven we zes gouden tips.
De meeste eindklanten kijken naar de 'economisch meest voordelige' aanbieding: een passende kwaliteit tegen een gunstige prijs. Maar je wilt wel met een goed gevoel bij de eindklant rondlopen. Hoe bepaal jij je uurtarief?
Wanneer je reageert op een opdracht, dan is het scoren op wensen wellicht de belangrijkste selectiecomponent. Wensen zijn dus niet vrijblijvend! In dit blog gaan we daarop in.
Bij de Inhuurkaart krijgen we regelmatig vragen over hoe je succesvol op een opdracht moet reageren. De komende 6 weken gaan we dat behandelen in 6 blogs. Deze week deel 1: eisen.
De Inhuurkaart helpt freelancers op weg in de wereld van de inhuur. We horen graag van jou! Wellicht heb je tips voor ons, of kunnen wij je ook op een andere manier helpen!
Een bemiddelaar heeft geen contractuele relatie met de eindklant. Toch kiezen sommige freelancers om via een bemiddelaar te werken. 4 tips wanneer je via een bemiddelaar aan een opdracht komt.
Als freelancer heb je er alle belang bij om de inhuurketen zo kort mogelijk te houden. Maar er zijn 3 redenen om wel met een bemiddelaar zaken te doen
Vorige week heeft het rapport van de Commissie Borstlap veel stof doen opwaaien. Veel media schreven daarover. De Inhuurkaart niet. Waarom eigenlijk?
Dagelijks raadplegen honderden freelancers de Inhuurkaart om het inhuurproces van een eindklant te controleren of nieuwe eindklanten te zoeken. Maar hoe werkt de Inhuurkaart?
Hoe huren opdrachtgevers in? Als freelancer is het van belang dat je weet hoe de inhuurwereld in elkaar zit. De inhuurwereld ontrafeld: zo zit het in elkaar.
In het laatste blog van 2019 blikken we terug en kijken we vooruit naar al het moois dat Inhuurkaart gaat doen in 2020!
Beste freelancer, speciaal voor jou een gedicht, niet voor vaste krachten, nee ik heb 'm aan jou gericht, omdat Piet en ik jou hoog achten
Het inschrijven op een Dynamisch Aankoopsysteem (DAS) is een complexe klus.Om die redenen schrijven veel freelancers zich niet in, terwijl dat de voordelen groot zijn! Inhuurkaart introduceert daarom: DAS-Service!
Ben je nou een zelfstandige, freelancer, ZZP'er of interim-er? Het is een definitiekwestie. In dit blog gaan we daar op in.
Inschrijven op een inhuurmarktplaats is een complex proces. En een fout is snel gemaakt. In dit blog beschrijf ik de 3 meest gemaakte fouten.
Recentelijk was Bas van Oers te gast bij ZP Radio om het intiatief Inhuurkaart.nl toe te lichten. In dit blog lees je meer over het hoe en waarom.
Stel, je ziet op een job board, zoals Freelance.nl, of bij een bemiddelingsbureau een interessant functieprofiel en je denkt: 'dit is echt mijn opdracht'! Hoe kun je het beste reageren?
Er zijn meer dan 200 inhuurmarktplaatsen, en inschrijven is een tijdrovende klus. In dit blog leggen we je uit hoe je het beste een selectie kunt maken.
Hoe kom je als freelancer aan nieuwe eindklanten (opdrachtgevers)? In dit blog geef ik je zes praktische tips hoe je inhuurmarktplaatsen daarvoor kunt gebruiken.
Toegelaten worden tot een inhuurmarktplaats is complex. Je moet vaak veel papierwerk opleveren. In dit blog beschrijf ik de meest voorkomende eisen van inhuurmarktplaatsen.
In mijn vorige blogs heb ik verteld dat veel organisaties, voornamelijk overheden, gebruik maken van een inhuurmarktplaats. Maar hoe werkt zo'n inhuurmarktplaats nou precies?
Is dit herkenbaar? Het is maandagochtend, 10u. De telefoon gaat. Stem: "Hoi Bas, je spreekt met ... van … ! Ik ben voor mijn eindklant, een ministerie, op zoek naar een projectleider. Heb je interesse, en ben je beschikbaar?"