Wat is Inhuurkaart

Wat is Inhuurkaart

Eén van de veelgestelde vragen bij Inhuurkaart is: ‘wat is Inhuurkaart’ nou eigenlijk? In dit blog vertellen we je daar alles over!

Wat is Inhuurkaart?

Bij Inhuurkaart hebben we een grote database aangelegd met daarin informatie hoe opdrachtgevers hun externe inhuur hebben geregeld. Grofweg zijn daarbij drie vormen denkbaar:

  • De opdrachtgever heeft één of meerdere raamovereenkomsten, ook wel mantels genoemd, gesloten.
  • De opdrachtgever heeft een Dynamisch Aankoopsysteem ingesteld
  • De opdrachtgever heeft een Managed Service Provider ingeschakeld

Deze database kun je op Inhuurkaart doorzoeken. Daarbij zijn er twee mogelijkheden:

  • Je kunt het inhuurproces van een specifieke opdrachtgever zoeken (‘kortste route’). Typ de naam van de opdrachtgever in, en we tonen je direct hoe de opdrachtgever zijn inhuur heeft geregeld.
  • Je kunt nieuwe opdrachtgevers zoeken. Door je vakgebied, je werklocatie en het soort opdrachtgever te selecteren, krijg je een lijst terug met voor jou interessante opdrachtgevers met daarbij hun inhuurproces.

Hiermee biedt Inhuurkaart een ‘virtuele’ kaart door de wereld van externe inhuur.

Waarom is Inhuurkaart zinvol?

Of je nu detacheerder of zzp’er bent, voor iedereen is Inhuurkaart zinvol. Alles draait erom om de inhuurketen zo kort mogelijk te houden. De inhuurketen bestaat uit alle tussenpersonen tussen de opdrachtgever en degene die de opdracht uitvoert. Maar waarom eigenlijk?

  • Elke schakel in de keten verdient aan jou. Op zich is dat niet erg, maar je tarief gaat met elke schakel omhoog. En het uurtarief is bij veel opdrachten een gunningscriterium. Kort gezegd: hoe hoger je tarief, hoe lager je kansen.
  • Je financieel risico neemt toe. Stel dat één van de tussenpartijen failliet gaat, dan wordt jouw rekening niet betaald.
  • Je hebt kans op ongunstige voorwaarden. Tussenpartijen kunnen andere voorwaarden hanteren dan opdrachtgevers, zoals betalingstermijnen, exclusiviteit en concurrentie- en relatiebedingen.

Waarom doet Inhuurkaart dit?

Inhuurkaart is ontstaan uit puur idealisme. In een zoektocht naar een nieuwe opdracht kwam de oprichter van Inhuurkaart, Bas van Oers, terecht in de wondere wereld van inhuur:

  • Bemiddelaars die opdrachten op jobboards plaatsen zonder te zeggen wie de opdrachtgever is.
  • Bemiddelaars die zeggen dat de opdrachtgever een directe eindklant is, terwijl dat niet zo is.
  • Bemiddelaars die exorbitante tarieven, bijv. 20 euro per gewerkt uur, rekenen.
  • Bemiddelaars die vragen om exclusiviteit en concurrentie- en relatiebedingen hanteren.

We zijn gestart om de inhuurmarkt in kaart te brengen. Deze informatie houden we niet voor onszelf, maar delen we met iedereen! Daarnaast bloggen we over hoe de wereld van externe inhuur in elkaar zit, wat valkuilen zijn, hoe je moet reageren op een opdracht, etc. En dat is dus Inhuurkaart geworden.

Is Inhuurkaart een brancheorganisatie?

Nee, zeker niet! Bij Inhuurkaart nemen we de inhuurmarkt als een gegeven. Verandert de wet- en regelgeving bijv. als gevolg van de wet DBA, dan is dat wat het is en geven we tips hoe je daarmee om kunt gaan.

Wat is het verdienmodel van Inhuurkaart?

Inhuurkaart zelf heeft, met uitzondering van wat advertenties, geen rechtstreeks verdienmodel. Wel zijn er twee spinoff bedrijven uit Inhuurkaart ontstaan, waar verkeer heen gerouteerd wordt:

  • DAS-Service neemt het complexe inschrijfproces van Dynamische Aankoopsystemen uit handen.
  • De Transparante Broker is een bemiddelaar en ontsluit alle opdrachten van Dynamische Aankoopsystemen en brokers, waarbij je ook direct kunt reageren.

Conclusie

Inhuurkaart is een zinvolle website wanneer je op zoek bent naar een nieuwe opdracht of nieuwe opdrachtgevers. Met een paar muisklikken vind je nieuwe opdrachtgevers en check je het inhuurproces van een opdrachtgever. Helemaal gratis!

Gerelateerde updates