3 dingen die je in 2020 van Inhuurkaart mag verwachten

3 dingen die je in 2020 van Inhuurkaart mag verwachten

Zo tegen het einde van het jaar worden er heel wat plannen en goede voornemens gemaakt voor het volgende jaar. Ook bij de Inhuurkaart blikken we terug en zijn we druk met vooruitkijken naar 2020. Want er is op de inhuurmarkt nog heel veel te doen! Maar voor nu alvast: 3 dingen die je in 2020 van Inhuurkaart mag verwachten!

Even terugblikken

Maar voordat we vooruitkijken, even een terugblik waar we vandaan komen. Op 1 januari 2019 was er nog geen Inhuurkaart. We waren begin van dit jaar druk met het ontwikkelen en bouwen van de website, en het eerste blog is eind januari 2019 live gegaan.

Inmiddels trekt de Inhuurkaart zo’n 300 unieke bezoekers per dag en zijn er ruim 31.000 zoekopdrachten in de database uitgevoerd. Elke maand groeit dit aantal gestaag, daar zijn we trots op! Op LinkedIn hebben we het aantal volgers zien stijgen.

In juni en juli hebben we veel aandacht gekregen van HeadFirst en ZPzaken.nl. Zij hebben o.a. een podcast gemaakt en uitgezonden over de Inhuurkaart.

Een groot kantelpunt voor Inhuurkaart werd veroorzaakt door dit artikel, waarin de situatie wordt beschreven van een opdrachtgever die 110 euro per uur betaalt en een freelancer die 80 euro per uur krijgt. Dat heeft heel wat losgemaakt en hebben we er heel wat volgers bij gekregen!

Ook andere media hebben Inhuurkaart opgepikt: inmiddels hebben we linkjes van Ikgastarten.nl en Startersdagen.com, en het eerste blog op Werf& is verschenen.

Om Inhuurkaart los te koppelen van de eigen freelance activiteiten, is Inhuurkaart sinds oktober 2019 een stichting.

Bij Inhuurkaart zijn we enorme fan van Dynamische Aankoopsystemen: websites van opdrachtgevers waar jij als freelancer rechtstreeks op opdrachten kunt reageren (meestal) zonder tussenkomst van derde partijen. Het toelatingsproces is echter nogal omslachtig, vandaar dat we DAS-Service zijn gestart.

Het unieke geluid van Inhuurkaart

Waar we afgelopen jaar achter zijn gekomen, is dat we een uniek geluid laten horen. Wij beschrijven voor freelancers hoe de inhuurmarkt daadwerkelijk in elkaar zit en tonen door onze database het inhuurproces van ruim 1.200 organisaties. In de wekelijkse blogs beschrijven we iedere keer een ander element van de inhuurmarkt, en in de artikelen op LinkedIn laten we vaak van ons horen als het gaat om radicale verbeterpunten van de inhuurmarkt.

Op Inhuurkaart lees je, tot soms verbazing van velen, niets over de WAB, WAADI, boekhouden, inschrijven bij de Kamer van Koophandel, belastingtrucjes en verzekeringen. Daarvoor zijn al genoeg andere websites.

Het verdienmodel van de Inhuurkaart en ’the why’

Een veelgestelde vraag met een eenvoudig antwoord: dat is er niet. We hebben ervoor gekozen om geen advertenties te tonen en verkopen geen data van onze bezoekers. Ook hebben we, tot op heden, geen betaalde advertorials gehad. Wel vloeit een gedeelte van de opbrengst van DAS-Service door naar de Inhuurkaart.

Waarom doen we het dan? Omdat het nodig is. Deels voorziet de Inhuurkaart in een eigen behoefte: als freelancers willen bij de Inhuurkaart ook weten hoe organisaties freelancers inhuren. Daarnaast is er bij freelancers een groot gebrek aan kennis van de inhuurmarkt, en zijn er daardoor veel misstanden.

Vooruitkijken: 3 dingen die je in 2020 van de Inhuurkaart mag verwachten

Ok, leuk allemaal, maar waar gaan we jou aankomend jaar mee blij maken?

  1. Videocontent: in samenwerking met Editcompany, Muijsert Marketing en Williswijs gaan we een reeks video’s maken die beschrijven hoe de inhuurmarkt werkt.
  2. Bijwerken van de content: afgelopen jaar hebben we heel veel geleerd, waardoor sommige blogs achterhaald of onvolledig zijn. Deze blogs gaan we bijwerken en komende maanden in 2020 opnieuw publiceren. Inhuurkaart versie 1.1 zeg maar.
  3. Save the best for last (maar ook weer niet): we zitten in het proces om een ‘memorandum of understanding’ te tekenen om in 2020 in een andere behoefte van freelancers te gaan voorzien. Wat en hoe, dat kunnen we op dit moment nog niet zeggen, maar het wordt mooi… Heel mooi!

Denk mee, doe mee: wij horen graag van jou

We hopen bij Inhuurkaart dat 2020 ons jaar wordt, maar ook dat van jou! We helpen je graag zoveel mogelijk op weg. We horen daarom graag van jou! Waar loop je zelf tegen aan in de inhuurmarkt? Wat zijn jouw geleerde lessen? Wat zou radicaal veranderd moeten worden?

En wil je de Inhuurkaart ook een handje helpen? Dat kan bijvoorbeeld op de volgende manieren:

  • Help ons groeien door onze posts te ‘liken’ en/of te delen
  • Plaats op je eigen website en link naar de Inhuurkaart

Fijne feestdagen!

Namens iedereen die aan Inhuurkaart heeft meegewerkt hele fijne feestdagen en een succesvol 2020! Wij hebben er zin in!

Gerelateerde updates