Lees ons blog

Wij zijn zelf freelancers en hebben dagelijks te maken met de Nederlandse inhuurmarkt. Vanwege onze ervaringen met het diffuse landschap met verschillende partijen zoals bemiddelingsbureaus, brokers en eindklanten zijn wij Inhuurkaart.nl gestart. Onze kennis en ervaringen delen we graag met jou in dit blog.

 

Als freelancer via een consultancy bedrijf werken?

De meeste raamovereenkomsten worden gescoord door brokers en consultancy bedrijven. Kun je als freelancer ook via zo'n consultancy bedrijf aan een opdracht komen? En wat zijn daar eventueel de voordelen van?

Hoe kies je als freelancer de juiste Preferred Supplier?

De meeste inhurende organisaties maken gebruik van Preferred Suppliers voor selectie van kandidaten en contractafhandeling. Soms heb je de vrije keus om een Preferred Supplier te kiezen. Hoe kies je de juiste Preferred Supplier?

Inhuurkaart presenteert: de Inhuurgids

De database van de Inhuurkaart is vanaf nu verkrijgbaar in vorm van de Inhuurgids: een praktisch overzicht van alle inhuur in Excel formaat!

Hoe werkt de Inhuurkaart?

Hoe werkt de Inhuurkaart?

by Bas / 10 januari 2020

Dagelijks raadplegen honderden freelancers de Inhuurkaart om het inhuurproces van een eindklant te controleren of nieuwe eindklanten te zoeken. Maar hoe werkt de Inhuurkaart?

Zo herken je een informeel-gegunde opdracht

De meeste ZZP'ers komen via hun netwerk aan opdrachten. Veel opdrachten die je ziet op inhuurmarktplaatsen of bij brokers, zijn dus al informeel gegund. Maar hoe herken je die?

6 tips om een nieuwe opdracht te scoren

Hoe kom je als freelancer aan nieuwe eindklanten (opdrachtgevers)? In dit blog geef ik je zes praktische tips hoe je inhuurmarktplaatsen daarvoor kunt gebruiken.

Toelatingseisen van inhuurmarktplaatsen

Toegelaten worden tot een inhuurmarktplaats is complex. Je moet vaak veel papierwerk opleveren. In dit blog beschrijf ik de meest voorkomende eisen van inhuurmarktplaatsen.

Job boards: onmisbaar, maar wees op je hoede

Job boards zijn een belangrijke ingang voor ZZP'ers die op zoek zijn naar een nieuwe opdracht. Hoe kun je deze job boards optimaal gebruiken om een nieuwe opdracht te scoren?

Zin en onzin van bemiddelingsbureaus

Bemiddelingsbureaus zoeken geschikte kandidaten voor opdrachten afkomstig van een inhuurmarktplaats of broker, en veel ZZP'ers zijn via zo'n bureau aan het werk. In dit blog ga ik in op de voor- en nadelen van deze bemiddelingsbureaus.

De inhuurmarktplaats: hoe werkt het?

In mijn vorige blogs heb ik verteld dat veel organisaties, voornamelijk overheden, gebruik maken van een inhuurmarktplaats. Maar hoe werkt zo'n inhuurmarktplaats nou precies?

Voor mijn eindklant ben ik op zoek naar…

Is dit herkenbaar? Het is maandagochtend, 10u. De telefoon gaat. Stem: "Hoi Bas, je spreekt met ... van … ! Ik ben voor mijn eindklant, een ministerie, op zoek naar een projectleider. Heb je interesse, en ben je beschikbaar?"

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.